parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/01/27 - 16:24
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 10 دقیقه
  • /Zagg

گزارشی از چهارمین مقصد سفر دکتر شاهین‌فر و تیم دانشگاه

در چهارمین سفر از سلسله بازدیدها و حضور میدانی دکتر شاهین‌فر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و تنی چند از معاونان و مدیران دانشگاه از شهرستان‌های مختلف و دیدار چهره به چهره با مردم و همکاران شاغل در بخش‌های مختلف این دانشگاه، اینبار مقصد سفر 2 شهرستان مانه و سملقان و گرمه است.

به گزارش وب‌دا، حوالی ساعت 14 روز یکشنبه 27 فروردین‌ماه 1402 است و در چهارمین سفر از سلسله بازدیدها و حضور میدانی دکتر شاهین فر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان و تنی چند از معاونان و مدیران دانشگاه از شهرستان های مختلف و دیدار چهره به چهره با همکاران شاغل در بخش های مختلف این دانشگاه، راهی می شویم و مقصدمان بازدید از چند مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و خانه بهداشت در 2 شهرستان مانه و سملقان و گرمه و عرض خداقوتی به همکاران شاغل در این مراکز است.

 

در این بازدیدها که به منظور بررسی میدانی و دقیق ارزیابی زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان و سلامت و همچنین دیدار چهره به چهره با همکاران در دورترین نقاط از مرکز استان و مراکز شهرستان ها انجام می شود، همکاران بی واسطه خواسته های خود را مطرح می کنند و در این حضور و ارتباط دو سویه و نزدیک بسیاری از مسائل و وجود مشکلات احتمالی نمود پیدا می کند و دور از اغراق نیست اگر بگوییم در این سفرها، «چکاب» سلامتی و بهداشتی کامل انجام می‌شود.

 

دریافت گزارش‌های میدانی از وضعیت بهداشت و سلامت ساکنان تحت پوشش، دیدار چهره به چهره و شنیدن دغدغه‌های همکاران شاغل در مراکز مختلف، ترویج موضوع جوانی جمعیت و بررسی وضعیت مراکز و خانه‌های بهداشت در این خصوص، رصد وضعیت بیماری‌های شایع هر منطقه خصوصا میان روستائیان شاید از جمله مهمترین موضوعات مورد بررسی در این سفرها به شمار می‌رود.

 

در این بین علاوه بر حضور معاونان و مدیران دانشگاه، نقش تیم پشتیبانی دانشگاه، پررنگ و ملموس به  نظر می‌رسد تا هماهنگی های این سفر به درستی و در نهایت دقت و سرعت انجام شود و مردم بتوانند نهایت بهره‌برداری و استفاده را از حضور تیم ستادی دانشگاه علوم پزشکی استان ببرند.

 

ایستگاه اول: مرکز جامع خدمات سلامت روستایی چمن بید

مرکز جامع خدمات سلامت روستایی چمن بید شهرستان مانه و سملقان به عنوان اولین ایستگاه از چهارمین سفر تیم ستادی دانشگاه انتخاب شده است؛ مرکزی در حاشیه جاده اصلی آشخانه به سمت جنگل گلستان که خدمات رسانی در حوزه بهداشت و سلامت را به اهالی این روستا و چندی روستای آن منطقه را بر عهده دارد. ساختمانی که البته شکل و شمایل مناسبی دارد و وجود تجهیزات قابل قبولی هم در آن به چشم می خورد.

 

دکتر شاهین فر، معاونان توسعه مدیریت و بهداشت، رئیس شبکه بهداشت و درمان مانه و سملقان و تنی چند از مدیران دانشگاه با حضور در بخش های مختلف این مرکز از جمله تزریقات، داروخانه و محل استقرار پزشک، یک به یک با همکاران شاغل در این مرکز گفت و گو می کنند، صحبت هایشان را گوش می دهند، دغدغه هایشان را می شنوند و البته مهم ترین سیاست های وزارت بهداشت را نیز به خوبی تبیین می کند؛ از ضرورت ارائه خدمات مناسب و در خور شان به اهالی خصوصا در روستاها و مناطق محروم تا ترویج موضوع جوانی جمعیت.

 

دکتر شاهین فر در این مرکز به مانند سایر مراکزی که پیش از این مورد بازدید و بررسی قرار داده است، از پزشک مستقر در این مرکز می خواهد تا سیستم ارجاع به پزشک را بررسی کند تا اگر مشکل و چالشی وجود دارد، رسیدگی شود و خود نیز البته نظاره گر این بررسی سیستم است.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همچنین آمار و اعداد نصب شده در تابلو اعلانات این مرکز که و همچنین زمان انجام دهگردشی ها، آزمایشگاه و دندانپزشکی و ... که گواهی بخشی از کارهای انجام شده و اقدامات در دست انجام در این مرکز است را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.

 

دکتر براتی زاده معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز پای صحبت ها و دغدغه های پرسنل می نشیند و درخواست افرادی که نیاز به زمان زیادی ندارد همانجا رسیدگی و درخواست‌هایی که به فرصت و زمان مناسب‌تری نیاز دارد را قول مساعد برای پیگیری اش می‌دهد.

 

ثبت قاب عکسی از اعضای تیم ستادی دانشگاه با همکاران شاغل در این مرکز، پایان بخش بازدید میدانی دکتر شاهین فر و تیم همراه از این مرکز است.

 

ایستگاه دوم: تجلیل از مادر دارای 5 فرزند 

در ادامه این بازدیدها و بررسی میدانی، راهی منزل مادر دارای 5 فرزند شدیم؛ منزلی بسیار ساده در دل روستای زیبای چمن بید.

 

دکتر شاهین فر و تیم ستادی همراه به منظور تقدیر از این خانواده پیشگام در فرزند آوری و مروج جوانی جمعیت با حضور در منزل این خانواده، ضمن تقدیر از این مادر دارای 5 فرزند، هدیه ای به رسم یادبود به این خانواده اهدا کردند.

 

ایستگاه سوم: خانه بهداشت دشت

تیم ستادی دانشگاه در ادامه بازدید، راهی شهرستان گرمه شدند و در نخستین ایستگاه در این شهرستان، سری به خانه بهداشت گرمه زدند؛ مرکزی که ذیل مرکز خدمات جامع سلامت رباط قره بیل، خدمات بهداشتی و سلامت را به اهالی این منطقه ارائه می دهد.

 

در این بازدید میدانی، رئیس شبکه بهداشت و درمان گرمه نیز به تیم ستادی دانشگاه ملحق می شود و دکتر شاهین فر ابتدا از محوطه و ساختمان این خانه بهداشت بازدید می کند؛ ساختمانی که البته قدمت آن به اواخر دهه 70 شمسی بر می گردد و محوطه ای سرسبز و چشم نواز دارد.

 

دکتر شاهین فر پس از این بازدید، خطاب به مهندس اسماعیلی مدیر فنی دانشگاه تاکید می کند که در اسرع وقت و با انجام کار کارشناسی بررسی لازم برای بهسازی این خانه بهداشت و یا ساخت خانه بهداشت جدید صورت گیرد.

 

سپس تیم ستادی دانشگاه در ساختمان خانه بهداشت دشت حاضر می شوند و با بازدید از بخش های مختلف، در جریان آخرین اقدامات انجام شده در این مرکز، فعالیت ها، اوضاع بهداشتی و سلامت جامعه تحت پوشش و ... قرار می گیرند.

 

موضوعی که کمی پررنگ تر جلوه می‌کند و دکتر شاهین‌فر نیز بر آن تأکید دارد، اقدامات مربوط به بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در این منطقه و ارائه آموزش های لازم در راستای پیشگیری است.

 

تیم ستادی دانشگاه علوم پزشکی استان در این خانه بهداشت نیز دغدغه‌های کارکنان را در بخش‌های مختلف شنیدند و برای رفع آن‌ها قول مساعد دادند تا بیش از پیش بحث عدالت در بهره‌مندی کارکنان از خدمات و امکانات و مزایا جنبه عملیاتی به خود بگیرد.

 

موضوعی که در این بازدید نمود بیشتری دارد، افزایش دو و چند قلوزایی در این روستا و برخی از روستاهای اطراف است.

 

ایستگاه چهارم: دیدار با مادر دارای فرزند سه قلو

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان و تیم ستادی دانشگاه در روستای دشت به دیدار مادر دارای فرزند سه قلو رفتند. دکتر شاهین فر در این دیدار، دغدغه های و خواسته های این بانو را شنید و ضمن اهدای هدیه ای به رسم یادبود، تأکید کرد که تمامی خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبتی مربوط به این بانو برای زایمان در استان کاملا رایگان خواهد بود و تمامی همکاری‌ها و مساعدت‌های لازم در این خصوص انجام خواهد شد تا خانواده این بانو، دغدغه ای در این خصوص نداشته باشند؛ موضوعی که مورد رضایت و تشکر این خانواده خونگرم دشتی قرار می‌گیرد.

 

ایستگاه پنجم: خانه بهداشت روستای بیدک

بازدید از خانه بهداشت روستای بیدک در برنامه های این سفر قرار ندارد اما مورد تاکید برخی از افراد قرار می گیرد و دکتر شاهین فر و تیم ستادی دانشگاه عازم روستای بیدک در شهرستان گرمه می‌شوند.  

 

این خانه بهداشت روستایی به یاد مرحوم اسفندیار حفیظی در سال 1401 ساخته شده و در حال ارائه خدمات بهداشتی و سلامت به اهالی خونگرم بیدک است.

 

دکتر شاهین‌فر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با حضور در این خانه بهداشت و ضمن عرض خداقوتی در جریان اقدامات و کارهای انجام شده به منظور تقویت موضوع بهداشت و سلامت اهالی قرار می‌گیرد.

 

پزشک این خانه بهداشت گزارش اقدامات انجام شده را ارائه می‌دهد، از دغدغه‌ها می‌گوید و از دکتر شاهین‌فر و تیم ستادی دانشگاه که به منظور بررسی میدانی عازم سفرهای شهرستانی و جای جای استان می‌شوند تا از نزدیک خدمات ارائه شده بهداشت و سلامت را بررسی کنند، تقدیر و تشکر می کند.

 

بررسی سیستم ارجاع به پزشک هم به مانند سایر مراکزی که تیم ستادی دانشگاه به آنجا سفر کرده بودند، مورد ارزیابی قرار می گیرد تا وجود مشکلات و نواقص احتمالی بررسی و رفع شود.

 

در این خانه بهداشت نیز کارکنان فرصت را غنیمت دانسته و مشکلات و دغدغه های خود را بی واسطه و چهره به چهره با معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان در میان می گذارند؛ دغدغه ها و خواسته هایی که برخی به صورت شفاهی مطرح می شود و برخی هم در قالب نامه تحویل دکتر براتی زاده می شود.

 

ایستگاه ششم: مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رباط قره بیل

حوالی اذان مغرب است و تیم ستادی دانشگاه، پس از اقامه نماز، میهمان سفره ساده افطاری کارکنان مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رباط قره بیل می شوند.

 

پس از افطار، کارکنان مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رباط قره بیل در جمعی صمیمی، به بیان دغدغه های خود در بخش های مختلف می پردازند؛ خواسته ها و مطالباتی که برخی در همانجا منتج به تصمیمات عملیاتی می‌شود و برخی هم برای بررسی‌های بیشتر به زمانی دیگری موکول می شود. کارکنان این مرکز هم بیش از 1 ساعت و البته بی واسطه و چهره به چهره و از نزدیک خواسته ها و دغدغه های خود را با دکتر شاهین فر و تیم همراه در میان می گذارند.

 

تیم ستادی دانشگاه البته تمامی بخش های این مرکز را مورد بررسی میدانی می دهند تا در جریان اقدامات و کارهای انجام شده در این مرکز قرار گیرند؛ از محل ثبت درخواست ها در سیستم ارجاع و دندانپزشکی گرفته تا محل انجام آزمایش‌های بیماران و پانسیون پزشک.

 

در این مرکز نیز، همکاران خواسته ها و دغدغه های خود را چه در قالب بیان شفاهی و چه تحویل نامه، با دکتر براتی زاده معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان در میان می گذارند.

ثبت قاب عکسی از تیم ستادی دانشگاه و همکاران شاغل در این مرکز، پایان بخش برنامه بازدید از این مرکز است.

 

ایستگاه هفتم: پایگاه اورژانس 115 جاده ای رباط قره بیل

تیم ستادی دانشگاه پس از شنیدن خواسته های همکاران شاغل در مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رباط قره بیل، در پایگاه اورژانس 115 جاده ای رباط قره بیل که سال ساخت آن به 1383 برمی گردد، حاضر می شوند و بخش های مختلف این پایگاه را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهند.

 

دکتر شاهین فر همچنین از نزدیک امکانات و تجهیزات آمبولانس این پایگاه را بررسی می‌کند و پس از شنیدن خواسته‌های تکنسین‌های اورژانس، قول مساعد برای تجهیز هر چه بهتر و مناسب تر این آمبولانس می‌دهد.

 

پس از بازدیدی به نسبت طولانی مدت، سفرمان به دو شهرستان مانه و سملقان و گرمه پایان می‌یابد و راهی مرکز استان می‌شویم و هنگام رسیدن به بجنورد، هرچند عقربه های ساعت حوالی بامداد را نشان می‌دهند اما تلاش برای توزیع عادلانه خدمات حوزه سلامت و نشاندن لبخند رضایت بر چهره مردم جای جای استان همچنان میان همکاران موج می‌زند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 35635
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید